• ������ ������� ����
  • ������ ������� ����
  • ������ ������� ����
  • ������ ������� ����
  • ������ ������� ����

Новини

Новини


Подготовката за Дядо Коледа
04.12.15

Отново е декември и в детската градина кипи трескава подготовка за най-обичания и очакван от децата празник.
С много желание и старание, децата на „Лиди“ помогнаха за празничната украса на нашата детска градина – изработиха много апликации, рисунки, гирлянди, елхички, звездички, снежинки…
Сами предложиха да изработят коледни покани за всички родители и гости. Написахме и писмо до Дядо Коледа и вече чакаме с нетърпение отговор от Снежанка и джуджетата.
За да посрещнат най-чаканият гост, нашите малки възпитаници подготвят голям концерт, в който ще представят весела ръченица, танц по двойки и още много изненади. За танцьорите сме осигурили нови, автентични шопски костюми, а „белите снежинки“ и „кукли-балеринки“ са неотразими със своите ефирни рокли и прически.
С весели коледни песни и стихове, модерен балет и забавни хип-хоп танци ще посрещнем Дядото на 18 декември.
Добре дошли са всички родители и приятели!


Коледно тържество
02.12.15

Скъпи родители, тазгодишното коледно тържество на децата от детска градина „Лиди“ ще се проведе на 18.12.15 г. (петък), от 16.00 часа.
Обещаваме незабравими мигове около елхата с Дядо Коледа и празничния концерт на нашите деца. Очакваме Ви!


Руски език
11.05.15

ЧДГ Лиди обявява, че през новата 2015/2016 година ще предложи на родителите възможност да запишат децата за занимания и по руски език. Заниманията ще се провеждат два пъти седмично, а повече информация бихте могли да получите на място.


Фолклорен празник
03.04.15

Деца от ЧДГ Лиди ще вземат участие във фолклорен празник, който ще се проведе на 27 май (сряда), от 18.30 часа в читалище „Светлина“, кв. Бояна.
Каним всички наши родители и приятели да присъстват и да подкрепят малките танцьори.


Лазаруване
03.04.15

И тази година в детска градина Лиди не изневерихме на традицията и подготвихме нашите малки лазарки за предстоящите празници Лазаровден и Цветница.
По стар български обичай замесихме тесто, изрисувахме яйца и изпекохме чудесни малки „куклички“ за лазаруването в събота.
Момичетата направиха пролетни венци от току-що разлистилата се върба на двора, набраха първите лалета и напълниха своите кошнички, така както са правили техните прабаби поколения наред.


Предстоящи събития
23.03.15

На 27 март (петък) от 17.00 часа децата от III и IV група на детска градина Лиди ще поднесат пролетен поздрав на своите родители и учители с оперетата „Пролетен карнавал“. С пъстри костюми, маски и интересни атрибути малките солисти подготвят изненади и много настроение.

През месец април предстои изява на нашите деца на голяма сцена. Те ще демонстрират своите умения по латино-танци и български народни танци под ръководството на г-жа Димчева и г-ца Иванова.


Куклен театър в детската градина
05.03.15

На 4-ти март на гости в Бояна ни бе Куклен театър „Лили“. Чудесните кукловоди изнесоха забавната постановка „Веселата мартеничка“.


Ски на Витоша
04.03.15

Приключи още едно от традиционните за детска градина Лиди ски-училища на Витоша. Под зоркия поглед на професионалните ски-учители и тази година малките ни скиори се спускаха по пистите на местността Ветровала в продължение на няколко дни.
Както обикновено малчуганите бяха изключително ентусиазирани и внимателни в уроците, а накрая всеки получи диплома и малка награда за успешно завършеното обучение.


Детска градина Лиди очарова Уча.се
04.03.15

На 19.02 ни посети представител от екипа на Уча.се. Той ни разказа за целите и текущите планове на най-големия образователен сайт в България и как тези цели са важни и за децата в нашата детска градина. През това време малчуганите гледаха в захлас видео уроците за 1 клас на разбираем и интересен език и се забавляваха от сърце!
Целта на посещението на Уча.се беше да обменим опит и идеи относно процеса на преминаване на децата от предучилищна група в 1 клас в училище. Можете да прочете повече за срещата ни и да разгледате снимки тук!


Специални гости в ЧДГ „Лиди“
17.02.15

На 19.02.2015 от 15.30ч на гости в детската градина ще ни бъде представител на най-големия образователен сайт в България – Уча.се. Той ще ни отдели специално внимание, за да ни запознае с възможностите, които предлага платформата за подготoвка на децата в предучилищна възраст в детските градини.

Уча.се е български портал – онлайн платформа за образователни видео уроци, в която под формата на достъпни и забавни видеа са представени уроци по всички учебни предмети. Сайтът следва напълно изискванията на МОН, като поднася информацията на разбираем и интересен език. Досега на сайта има над 230 000 регистрации на родители, учители, малки деца, ученици, студенти и други възрастни. Предлага над 3 600 урока и упражнения, които са гледани почти 10 000 000 пъти от ученици и учители, разказвайки за платформата от уста на уста. За три години Уча.се е отличен с редица престижни награди за най-добър образователен сайт (2012, 2013, 2014год), за обществен принос и за стартиращ бизнес.

Гостуването на Уча.се е повод да се обсъдят нуждите на децата в предучилищна възраст и техните родители, както и възможностите, които платформата дава за намаляване на стреса при започване на 1клас. Със сигурност срещата ни ще бъде интересна и ползотворна както за нас, така и за децата!


Честита Нова Година!
05.01.15

Екипът на частна детска градина Лиди пожелава на своите деца и техните родители здрава, ползотворна и късметлийска 2015-та година! Нека новата година бъде по-успешна във всички Ваши начинания и нека децата на Лиди растат здрави, усмихнати и много щастливи.
Благодарим за доверието, което ни гласувате през всичките тези години!
За нас е чест и удоволствие да се грижим за Вашите чудесни деца!


Ски училище
11.01.14

Детска градина Лиди информира своите родители, че тазгодишното ски училище ще се проведе от 23 до 27 февруари на местността Ветровала. При желание за участие, по-конкретна информация относно таксите, организацията и необходимото облекло ще бъде предоставяна на място в детската градина. Крайният срок за записване на малчуганите е 13.02.2015 (петък).