• ������ ������� ����
  • ������ ������� ����
  • ������ ������� ����
  • ������ ������� ����
  • ������ ������� ����

Детската градина

Обучение

Основни занимания от учебната програма
Възпитанието и обучението в детска градина „ЛиДи” е съобразено с образователните програми за предучилищно възпитание, утвърдени от МОН. Учебното съдържание е ориентирано към овладяване на най-важните знания и умения, нужни за формирането на детето като самостоятелна личност.
Опитните педагози формират езиковата култура на малките – всеки ден разбираме значенията на нови думи и как да ги произнасяме правилно, учим се да разказваме и въобще да общуваме свободно.

Заниманията по математика пък умело представят на малките основните величини и съотношения във времето и пространството, учат ги да използват числата за пръв път.

Прекрасната природа, само на няколко крачки от стаята за занимания, осигурява незаменими условия за изучаване на природния свят. Животните и растенията не са само в книжките, а точно пред нас – ежедневно компания в двора на детската градина ни правят няколко катерички, два кълвача, безброй птици, малки буболечки и толкова различни цветя.

Обръщаме голямо внимание и на формирането на социалните навици на децата – от „ножа и вилицата”, през личната хигиена и дисциплина, за да стигнем до начина на общуване с околните и културните и национални ценности.

Засиленото обучение по английски е от съществено значение при нас. Чрез грижливо подбрани песни, стихчета, занимателни игри и съвременни материали, децата бързо и с лекота усвояват чуждата лексика.
Безспорно най-любими на малчуганите са заниманията по изящни и приложни изкуства. Малки и големи ежедневно изразяват и развиват индивидуалните си умения и характери в своите рисунки, фигурки от пластилин и апликации. Лятната беседка в двора е нашето арт-ателие, а природата наоколо – извор на идеи и вдъхновение.

За музикалната култура за нашите възпитаници се грижи висококвалифициран музикален педагог. И резултатите не закъсняват – на всяко тържество в детската градина децата изненадват с възможностите и таланта си дори своите родители.

Допълнителни занимания извън учебната програма
В отговор на високите изисквания на родителите и различните предпочитания на децата, детската градина предлага и възможност за допълнителни занимания, които не влизат в основната учебна програма:

  • Ски училище, зелено училище, уроци по плуване, йога за деца, бойни изкуства, танци, тенис и др.
  • При необходимост, консултации и периодични занимания с логопед

Празници

Най-хубавата част за всички!
С трепет и вълнение посрещаме Дядо Коледа, Баба Марта, първите цветя на пролетта, празника на буквите, края на учебната година и разбира се рождените ни дни.
И за да видите колко много нови неща са научили децата, на тържествата присъствате и вие, техните родители!