• ������ ������� ����
  • ������ ������� ����
  • ������ ������� ����
  • ������ ������� ����
  • ������ ������� ����

Новини

Новини


Коледно тържество
22.12.14

А ето го и него, настъпи най-дългоочакваният момент – Дядо Коледа посети Детска градина Лиди и раздаде заслужени подаръци на нашите прекрасни и толкова послушни деца. Както винаги те бяха подготвили тържествена програма за добрия старец и всички се забавляваха с много песни, танци, стихотворения и игри.


Предстоящи събития през декември
30.11.14

Календари
В детска градина „Лиди“ вече започна подготовката за изготвянето на традиционните календари със снимки на нашите деца. За поредна година нашите възпитаници ще зарадват и изненадат своите близки и приятели през Коледните и Новогодишните празници. Снимките на децата ще се правят през първата седмица на декември, като родителите ще бъдат уведомявани за точният ден и час лично в детската градина.

Открит урок по зумба и йога
На 10 декември (сряда), от 10.00 часа възпитаниците на г-жа Димчева, нашата учителка по йога и зумба, ще поднесат на родителите специално подготвено представление, посветено на настъпващите Коледни празници. Заповядайте да потанцуваме заедно!

Дядо Коледа
Дядо Коледа ще посети детската градина на 19 декември (петък), от 11.00 часа. Разбира се, трескавата подготовка за събитието тече с пълна сила – герлянди, апликации, рисунки, празничните светлинки…всичко е почти готово! И тази година ще зарадваме добрият старец с нови песни, стихотворения и танци, които усърдно репетираме всеки ден.

Работно време на ЧДГ „Лиди“ по време на празниците
По време на Коледните и Новогодишните празници, детска градина Лиди ще работи според обявените в Държавен вестник работни и почивни дни, както следва:
13 декември (събота) – работен ден
22 и 23 декември (понеделник и вторник) – работни дни
29 и 30 декември (понеделник и вторник) – работни дни
31.12.2014, 01.01.2015 и 02.01.2015 – почивни дни


Честит първи сняг!
25.10.14

А ето и голямата изненада – зимата побърза да покрие с бяла пелена детската градина! И макар да знаем колко е красив снежният ни двор, затрупаните листа по дърветата бяха една изключително необичайна и много красива гледка.


Есен в детската градина
23.10.14

Златна есен дойде в планинската къща на ЛИДИ. Време е за последните открити уроци и разходки преди снега да е затрупал всичко. След кратък излет в близката гора, събрахме най-красивите златни листа от двора, откъснахме последните ябълки, круши и дренки от собствената ни градина, поставихме храна за птичките и катеричките в хранилките. За пореден път децата се докоснаха от близо до природата и нейните плодове, усетиха аромата и видяха цветовете на есента по най-естествения и запомнящ се начин.
А да пренесем видяното на живо с четка и бои на белият лист, за нас не е никак трудно. Игрите продължават и вече всички с нетърпение очакват да падне първият сняг в детската градина.


Нови учебници
11.09.14

Новите и изключително интересни и разнообразни учебници и учебни помагала за децата на ЛИДИ са вече в детската градина. Тази година ще използваме програмната система АБВ Игри за 5-6 и 6-7 годишни на издателство „Просвета“.
Всички сме безкрайно впечатлени от пъстрите и толкова информативни материали. Развълнувани, децата трескаво прелистваха своите книжки и засипваха с въпроси своите учителки.
Първият учебен ден е вече много близо…


Родителска среща
09.09.14

Ръководството на детска градина „Лиди“ уведомява родителите на записаните деца, че традиционните родителски срещи във връзка с началото на новата учебна година, ще бъдат проведени за различните възрастови групи както следва:
– I и II група – на 18.09.2014 г., от 18.00 часа
– Подготвителна група – на 25.09.2014 г., от 18.00 часа
При евентуална промяна на обявените дати и/или начален час на срещите, родителите ще бъдат уведомени своевременно.


Цветен празник
10.04.14

По традиция за пореден път в детската градина ще отбележим поредицата от „пъстри“ пролетни празници – Благовещение, Лазаровден, Цветница и Великден. Участници в празника ще бъдат и родителите на нашите възпитаници от III-а IV-а група, а децата от школата по български народни танци ще демонстрират своите умения пред гостите.
Събитието ще бъде на 10-ти април (четвъртък) и както винаги ще има много приятни изненади и емоции за всички. Очакваме Ви!
Както винаги децата на ЛиДи бяха великолепни и зарадваха родители и учители.


Открит урок по йога
02.04.14

На 2-ри април (сряда) в детска градина ЛиДи предстои открит урок по йога за деца с г-жа Димчева. Всички желаещи да присъстват родители са добре дошли в детската градина от 10.30 часа. Обещаваме да бъде интересно!


Предстоящи събития в детската градина
23.01.14

 

  1. През 2014 година продължават заниманията по български народни танци с хореограф Габриела.
  2. През месец Февруари, всеки четвъртък от 10.00 часа, родителите могат да присъстват на забавните уроци по английски език на I-ва и II-ра група
  3. Традиционното ски училище на местността „Ветровала” ще се проведе от 24 до 28 Февруари. Всички желаещи деца и родители могат да се включат до 20.02.14 г.
  4. Както винаги, на 1-ви Март в детската градина очакваме посещение от Баба Марта, а малчуганите от I-ва и II-ра група ще поздравят своите майки с празничен концерт на 07.03.14 г. /петък/, от 17.00 часа.
  5. Децата от III-та и IV-та група вече подготвят изненади за своите родители по случай Цветните празници – Лазаровден, Цветница и Великден. Тържеството е насрочено за 17 Април.

 


Йога и Зумба
08.01.14

Заниманията по йога в детска градина ЛИДИ бяха възприети много положително от децата и техните родители. Пленени от забавните игри и движения на Даниела –нашата учителка по йога, малките очакваха винаги с голямо нетърпение поредният урок.
Поради силният интерес, от днес /08.01.14/ детската градина включва в програмата за допълнителни дейности нова и много актуална форма за тонизиране и спорт – динамичните и емоционално-зареждащи танци Зумба.
За да наблюдават заниманията по йога и зумба, нашите родители са добре дошли всяка сряда от 10.30 часа.


Честита Нова Година!
02.01.14

Екипът на ЛИДИ желае много здраве, късмет и безброй усмивки на своите деца и техните родители през цялата 2014-та година!
Жизнерадостни игри, незабравими моменти заедно и много топлина и спокойствие в семействата Ви!